فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم حمله موشکی به ایران را شوکه‌کننده دانست و به دیده‌بان ایران گفت: متاسفانه اصل تعامل سازنده هیچوقت در ایران متولی خاصی پیدا نکرد. همین است که شاهد هستیم که ایران به یکی از پردشمن‌ترین کشورهای دنیا تبدیل شده است. دلیلش این است که در ایران دیپلمات‌ها حاشیه‌نشین شده‌اند. هرجا تنشی صورت گرفت، متاسفانه پای ایرانی‌ها به تنش کشانده شد؛ چه این تنش در مرز اوکراین باشه چه در مرزهای شرقی.

حمله  ایران به پاکستان   شوکه‌کننده   بود   و   در  زمان  مناسبی  

صورت   نگرفت

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران، در پاسخ به اینکه باتوجه به روابط حسنه ایران و پاکستان، جمهوری اسلامی با چه توجیهی به این کشور حمله کرد، گفت: «واقعیت امر این است که من از حمله موشکی و پهپادی ایران به خاک پاکستان تعجب کردم و شوکه شدم چراکه این اقدام در زمان مناسبی صورت نگرفت. به ویژه اینکه اگر ما درک درستی از سیاست حکومت در پاکستان داشته باشیم، نباید در کمینی بیافتیم که نظامیان پاکستان در شرایط کنونی به آن نیاز دارند. بله، اگر این پرسش را مطرح کنیم که بزرگ‌ترین مشکل کشور پاکستان و عامل عقب‌ماندگی این کشور چیست، هیچ پاسخی جز ارتش پاکستان و سازمان اطلاعات محرمانه ارتش پاکستان نمی‌توان داد. ارتش برای اینکه همواره نقش و حضور خود در سیاست را توجیه کند در خارج از کشور بحران‌زایی می‌کند.»

اصل «تعامل سازنده»   روز به روز   در  کشور   تحت شعاع   قرار   می‌گیرد

فلاحت‌پیشه با اشاره به اصل «تعامل سازنده در روابط بین‌الملل» در سند چشم‌انداز 20 ساله، و ضمن بیان اینکه تعامل در هر منطقه معنای متفاوتی دارد، افزود: «به عنوان مثال حتما در پاکستان تعامل باید در حوزه‌های اطلاعاتی، کمیته‌های مشترک امنیتی و غیره شکل می‌گیرد. در قبال کشوری مثل ترکیه این تعامل بیشتر اقتصادی است، در عراق هم تعامل بر اساس تبدیل ظرفیت‌ها، قابلیت‌های دفاعی و قرابت‌های جمعیتی به روابط اقتصادی است. اما متاسفانه این اصل تعامل سازنده هیچوقت در ایران متولی خاصی پیدا نکرد. همین است که شاهد هستیم که ایران به یکی از پردشمن‌ترین کشورهای دنیا تبدیل شده است. دلیلش این است که در ایران دیپپلمات‌ها حاشیه‌نشین شده‌اند.»

وی در پاسخ به اینکه آیا ایران پیش‌بینی نمی‌کرد که درصورت حمله به پاکستان، این کشور هم پاسخ خواهد داد، گفت: «معتقدم واکنش‌های نظامیان پاکستان به ایران صرفا واکنش به ایران نبود بلکه جنگ سرد پاکستان با هند است. درواقع پاکستانی‌ها به این نتیجه اعلام نشده رسیده بودند که اگر به ایران واکنش نشان ندهند، در جنگ سرد با کشوری مثل هند دچار ضعف می‌شوند.»

آنچه   میان  ایران  و  پاکستان   رخ   داد   قابل   پیش‌گیری   بود

نماینده سابق مجلس و کارشناس مسائل بین‌الملل درباره بروز بحران میان ایران و دیگر همسایگان خود به دیده بان ایران گفت: «اگر موضوع فقط در روابط ایران و پاکستان بود، به نظر من قابل مدیریت بود ولی واقعیت این است که در پاکستان امروز اصل اساسی، بازی نظامی و مسائل سیاسی است و مسائل دیپلماتیک در حاشیه بازی‌های سیاسی قرار می‌گیرد. بنابراین معتقدم که پاسخ پاکستان قابل پیش‌بینی بود.»