رهبر طالبان، در مورد حضور نظامی شوروی و آمریکا در افغانستان گفت: «حمله‌های وحشیانه شوروی علیه مردم افغانستان، از تجاوز آمریکا بدتر بود.» به گزارش ایسنا از ایندیپندنت، ملا هبت‌الله آخوندزاده، در دیدار با روسای اطلاعات و فرهنگ این گروه افزود: رژیم طالبان هنوز در مرحله آزمون قرار دارد و اعضای این گروه نباید «در راه اجرای شریعت خسته و سست» بشوند. رهبر طالبان افزود: «اکنون ما در مرحله آزمون قرار داریم. ما برای نظام اسلامی قیام کردیم و دعوای شریعت داریم، پس ملت مسلمان از ما نظام اسلامی و شریعت می‌خواهد.»

مولوی نعیم‌الحق حقانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات، در یادداشتی، جریان دیدار روسای اطلاعات و فرهنگ ۳۴ استان افغانستان را با ملا هبت‌الله، در صفحه فیسبوک خود منتشر کرد و نوشت که  ملا هبت‌الله در دیدار با روسای اطلاعات و فرهنگ، «چهره بشاش، نورانیت خاص، جبین گشاده و صمیمت فوق‌العاده داشت» و همه را در آغوش گرفت.

 ملا هبت‌الله آخوندزاده تاکنون در انظار عمومی ظاهر نشده است و شک و تردیدهایی در مورد زنده بودن او وجود دارد. از هبت‌الله که در سال ۲۰۱۶ به رهبری طالبان رسید، فقط یک عکس منتشر شده است و هر ازگاهی طالبان پیام‌های صوتی را به نام او منتشر می‌کنند.  روز شنبه ۲۰ خرداد، ذبیح‌الله مجاهد در اطلاعیه‌ای از ملاقات روسای اطلاعات و فرهنگ این گروه با ملا هبت‌الله خبر داد، اما جزئیاتی از سخنان هبت‌الله منتشر نکرد. پس از یک هفته، نعیم‌الحق حقانی، جزئیاتی از سخنان رهبر طالبان را منتشر کرد و نوشت که این نخستین ملاقات روسای اطلاعات و فرهنگ با هبت‌الله بود.

 نعیم‌الحق حقانی نوشت که روسای اطلاعات و فرهنگ هرکدام در مورد فعالیت‌های خود گزارش دادند و از جمله روسای اطلاعات و فرهنگ استان‌های سرپل، قندهار و بدخشان در مورد حوادث مرگباری که در این استان‌ها رخ دادند صحبت کردند و ملا هبت‌الله، در مورد هر کدام از این حوادث «بارها اظهار تاسف» و برای افراد کشته‌شده آرزوی بهشت کرد.  در هفته گذشته، ۲۴ نفر در سانحه واژگون شدن خودرو مسافربری در سرپل و ۹ نفر در شاهراه قندهار-کابل کشته شدند. همچنین در حمله انتحاری یک مهاجم داعش، نزدیک به ۲۵ نفر در شهر فیض‌آباد مرکز بدخشان کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند.  ملا هبت‌الله در این ملاقات، در مورد حضور نظامی شوروی و آمریکا در افغانستان صحبت کرد و گفت: «حمله‌های وحشیانه شوروی علیه مردم افغانستان، از تجاوز آمریکا بدتر بود.»

 هبت‌الله از روسای اطلاعات و فرهنگ رژیم طالبان خواست که در شرح و بیان داستان‌های مقابله مردم با شوروی و آمریکا، تلاش کنند. او از روسای اطلاعات و فرهنگ، به عنوان «مترجمان‌» یاد کرد و به آنان گوشزد کرد که موضع طالبان را برای مردم به درستی و با دقت ترجمه کنند.  رهبر طالبان با تاکید بر عملی شدن تمامی دستورهای شریعت در زندگی روزمره اعضای طالبان، گفت: «هر کدام از ما و شما وقتی کسی می‌بیند به یاد اصحاب پیامبر (ص) و یاران فداکارش و امت صدر اسلام بیفتد و رفتار و گفتار و عملکرد ما طوری باشد که ملت مسلمان جذب جاذبه‌های ایمانی و اسلامی شود.»