سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل با بیان اینکه به اعتقاد او دونالد ترامپ بعد از آشوب ششم ژانویه در کنگره نامزد ریاست جمهوری نخواهد شد، گفت: فکر نمی‌کنم او بتواند. او اعتبار و شهرتش را از دست داده است. نیکی هیلی، سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با پایگاه خبری پولیتیکو تاکید کرد: دونالد ترامپ دیگر نامزد پست ریاست جمهوری نخواهد شد. فکر نمی‌کنم بتواند، چون اعتبار و شهرتش را از دست داده است. هیلی با فاصله گرفتن از اقدامات رئیس جمهوری سابق آمریکا گفت: او ما را ناامید کرد و فکر نمی‌کنم که او دیگر در مسیر پیش رو حضور داشته باشد. در شرایطی که دونالد ترامپ به اتهام تحریک به شورش علیه کنگره در سنا محاکمه می‌شود، هیلی که سابقا فرماندار کارولینای جنوبی بود و در دوران ترامپ سفیر سازمان ملل شد، درباره تبعات حمله ششم ژانویه صحبت کرد. او گفت که این رئیس جمهوری سابق آمریکا در حال حاضر هرگونه زیست‌پذیری سیاسی که قرار بود داشته باشد، از دست داده است و پیش‌بینی کرد که دیگر نامزد این پست فدرال نشود. نیکی هیلی با بیان اینکه جمهوری‌خواهان نباید ترامپی که رو به افول می‌رفت دنبال می‌کردند، یک گام فراتر رفت. هیلی گفت: ما باید اذعان کنیم که او ما را ناامید کرد. او وارد مسیری شد که نباید می‌شد و ما هم نباید دنباله‌رو او می‌شدیم و نباید به حرف‌های او گوش می‌کردیم. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که چنین اتفاقی دوباره رخ دهد. با این وجود سفیر پیشین آمریکا از دوران حضورش در دولت ترامپ دفاع کرد و مدعی شد: او کسی بود که به این کشور اهمیت می‌داد و وقتی من با او کار می‌کردم چیزی برای ترسیدن وجود نداشت اما عمیقا از آنچه در انتخابات ۲۰۲۰ بر سر ترامپ آمد شوکه شدم.

    

ادامه تنش‌ها و تظاهرات مردمی  در میانمار

اعتراضات گسترده خیابانی در میانمار در حالی دیروز (شنبه) وارد دومین هفته خود شده که نه معترضان و نه دولت نظامی در این کشور نشانه‌ای از توقف درگیری‌ها و تقابل علیه یکدیگر نشان نمی‌دهند. به گزارش آسوشیتدپرس، معترضان در یانگون، بار دیگر در تقاطع کلیدی هلدن گردهم آمده‌اند. این منطقه محل استقرار سفارتخانه‌های آمریکا و چین است. آنها با وجود دستور ممنوعیت تجمعات بیش از پنج نفر یا بیشتر دست به این راهپیمایی زده‌اند. آمریکا به ویژه پس از اعلام تحریم‌هایی از سوی جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور علیه رژیم نظامی در میانمار حالا خود را متحد چالش معترضان علیه کودتای اول فوریه می‌داند و چین، به عنوان متحدی برای ژنرال‌های حاکم منفور شده چون حمایت از آنها برای حفظشان در قدرت از اهمیت زیادی برخوردار است. معترضان همچنین در ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار نیز دست به اعتراض زده‌اند. ارتش اول فوریه آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار و دولتش را برکنار کرد و به همراه تعدادی از قانونگذاران به حبس انداخت. سوچی و سایر اعضای ارشد دولت و حزبش اکنون در بازداشت به سر می‌برند. مین آنگ هلیانگ، رهبر کنونی کودتای میانمار گفته که مجبور شده این براندازی را انجام دهد چون دولت سوچی از رسیدگی به شکایت‌های ادعایی ارتش درباره تقلب در انتخابات پارلمانی که به پیروزی لیگ ملی برای دموکراسی منجر شد، خودداری کرده است. کمیسیون انتخابات میانمار گفته بود، هیچ شواهدی دال بر تقلب انتخابات وجود ندارد. اعتراضات دیروز با تولد ژنرال آنگ سان، پدر آنگ سان سوچی و رهبر استقلال میانمار تلاقی زمانی دارد. نام و تصویر این ژنرال فقید را می‌شد در بسیاری از پلاکاردهایی که معترضان در دست داشتند، دید.

از آغاز کودتا در میانمار، دست کم ۳۲۶ تن دستگیر شده که ۳۰۳ تن آنها همچنان در بازداشت هستند. انجمن زندانیان میانمار اعلام کرده پنج دانشجو زخمی شدند.