وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
مداخلات نادرست دولت تعاونیها را تضعیف کرد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سهم تعاونیها از اقتصاد ۵درصد است، گفت: مداخلات نادرست دولت، تعاونیها را تضعیف کرد.
به گزارش «توسعه ایرانی»، احمد میدری دیروز در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه تهران گفت: تعاونی در دنیای امروز و در تاریخ ایران وجود داشته و دارد و هدف از آن تجمیع قدرتهای کوچک اقتصادی برای ایجاد تحولات بزرگ بوده است. سال آینده در دنیا به عنوان سال تعاونیها نامگذاری شده چون دنیا به این نکته رسیده که مبارزه با فقر بیکاری و نابرابری و توسعه عادلانه نیازمند گسترش بخش تعاونی است؛ امری که در قانون اساسی کشور نیز دیده شده است. وی ادامه داد: برای نمونه از ۱۰ بانک بزرگ دنیا یکی از آنها تعاونی است. مثال دیگر هم دومین فروشگاههای زنجیرهای دنیاست که به شکل تعاونی است و چین هم با پیوند تعاونیها و شرکتهای بزرگ سالی ۱۰ میلیون شغل ایجاد کرده است. اما چرا در کشوری که مردم آن پیشگامان توسعه تعاونی در تاریخ بشر بودند، امروز و برخلاف مصوبات به جای اینکه تعاونیها ۲۵درصد سهم از اقتصاد ایران داشته باشد، کمتر از پنج درصد سهم دارد؟
میدری با طرح این پرسش که چرا امروز در کشور در این وضعیت بهسر میبریم و تعاونیها گسترش پیدا نکردند، تاکید کرد: تعاونی میتواند استثمار را کاهش دهد، حاکمیت سرمایه را به حداقل برساند، روابط عادلانه بین انسانها برقرار کند و پیوندهای اجتماعی بین انسانها به وجود آورد اما نتوانستیم تعاونیها را گسترش دهیم.
وزیر کار تاکید کرد: بخشی از اقدامات باید توسط مسئولان و بخشی توسط مردم انجام شود. مداخلات نادرست دولتها موجب شد تعاونیها تضعیف شوند. در سال ۱۳۴۷ قانون ملی شدن آبها نوشته شد. بدون دانش اینکه مردم چگونه شبکه آبرسانی را ساماندهی میکردند، دولت در امر توزیع آب وارد شد و تغییرات نادرستی ایجاد شد. یکی از عوامل فرونشست دشتها و بحران آب در اثر مداخلات نادرست بود که از سال ۴۷ شروع شد و ادامه پیدا کرد. دولت در دهه ۶۰ به مردم پول داد تا قناتها را نگهداری کنند، امری که مردم به صورت خودجوش با کمک مالی دولت انجام میدادند. این اقدام تبدیل به امری دولتی شد و زمانی که دولت کسری بودجه پیدا کرد مردم هم قناتها را رها کردند. این سبک مداخلات باعث میشود نتوانیم شاهد گسترش
تعاونیها باشیم.
وزیر تعاون اضافهکرد: ما پیشگام تعاونی بودیم و لازمه آن این است که راه ناهموار را در دولت تسهیل کنیم و موانع را برداریم. همه مردم ایران هم باید بدانند از طریق پیوندهای اجتماعی در محله، مسجد، مدرسه و ادارات است که میتوانیم بر بیکاری، فقر و نابرابری فائق شویم.
دیدگاه تان را بنویسید