قانون مشاغل زیانآور؛ در آستانه بازنگری؛ سختی که سختتر میشود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین لایحهای به منظور اصلاح مشاغل سخت و زیان آور و حفظ حقوق کارگر و کارفرما خبر داد و گفت: درصددیم با بازتعریف مشاغل سخت و زیان آور و ارائه تعریف دقیقتر و شفافتر ساز و کاری ایجاد شود که ضمن فراهم شدن امکان بازنشستگی پیش از موعد برای کارگران، آسیبی به کارفرمایان وارد نشود.
به گزارش ایسنا، براساس تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون بیمه تامین اجتماعی، کارهای سخت و زیانآور به شغلهایی گفته میشود که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده و فرد با انجام آن کار، فشار جسمی و روانی بیش از ظرفیت طبیعی را متحمل و در اثر آن به بیماری و عوارض آن مبتلا شود. «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تازگی گفته قرار است بازتعریف مشاغل سخت و زیانآور برای حفظ حقوق کارگر و کارفرما در دستور کار قرار گیرد. به گفته وی، وزارت کار در موضوع ساماندهی مشاغل سخت و زیانآور به دنبال یافتن راهکاری است که هم حقوق کارگران حفظ و هم از ایجاد مشکلات برای کارفرمایان جلوگیری شود.
میدری از تعریف دقیق مشاغل سخت و زیانآور با همکاری کارشناسان و متخصصان خبر داده و گفته باید سازوکاری به این منظور ایجاد کنیم که امکان بازنشستگی زودهنگام برای کارگران این مشاغل فراهم شود، بدون آنکه به کارفرمایان آسیبی برسد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از گسترش بیضابطه مشاغل سخت و زیانآور سخن گفته و از تدوین لایحهای برای اصلاح این موضوع خبر داده و گفته با توجه به مسائل مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی و نمایندگان مجلس در حوزه مشاغل سخت و زیانآور، لایحهای برای اصلاح این موضوع آماده کردهایم و پیشنهاد میکنیم نظرات بخش خصوصی و صاحبان کسبوکار در شورای گفتوگو، حتی به صورت غیرحضوری دریافت و به این متن اضافه شود تا در نهایت نسخهای جامعتر به دولت و در صورت نیاز به مجلس ارسال شود.
میدری اشارهای هم به اصلاح عناوین شغلی داشته و گفته بسیاری از عناوین شغلی که در زمره مشاغل سخت و زیانآور قرار گرفتهاند بدون لحاظ کردن تغییرات محیط کار یا استفاده از تجهیزات ایمنی بهروز، همچنان در فهرست باقی ماندهاند که این موضوع موجب نارضایتی واحدهای تولیدی شده و باید بهروزرسانی و
بازتعریف شود.
دیدگاه تان را بنویسید