یک کارشناس حوزه روابط کار: اخراج کارگران پس از پایان جنگ، منصفانه و عادلانه نیست
یک کارشناس حوزه روابط کار اقدام برخی کارفرمایان در تعطیلی کارخانهها و کارگاهها و دادن مرخصی بدون حقوق به کارگران در جنگ ۱۲ روزه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: در هشت سال جنگتحمیلی هیچ کارفرمایی کارگر خود را اخراج یا خط تولید کارخانه را متوقف و تعطیل نکرد و همراهی و همدلی زیادی بین کارگران و کارفرمایان بود.
علی اصلانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تفاوتی که جنگ هشت ساله با جنگ اخیر داشت این بود که آن زمان جنگ اینگونه نبود که همه شهرها به یکباره مورد تجاوز قرار گیرد. گوشهای از خاک کشور مورد تهاجم واقع شده بود و رزمندگان در حال جنگیدن بودند و کارگران هم در یک امنیت نسبی مشغول کار بودند. وی ادامه داد: با وجود آنکه حقوق کارگران در طول جنگ هشت ساله افزایش نیافت و همین امر بعدها موجب عقبافتادگی مزدی و فاصله بین معیشت و تورم شد ولی هیچ کارفرمایی کارگر خود را اخراج و کارخانه را تعطیل نکرد.
اصلانی تصریح کرد: به ندرت پیش میآمد که در آن شرایط کارخانهای به خاطر جنگ کارگرانش را اخراج یا خط تولید را متوقف کند. اتفاقا بیشتر کار میکرد و به کارگران خدمات میداد تا کارگر در خط مقدم تولید بماند و کمکهای زیادی هم از سوی کارفرمایان و مردم به جبههها میشد.
این کارشناس حوزه کار گفت: متاسفانه بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران بعضاً میشنویم که برخی کارفرمایان کارخانه یا کارگاه را تعطیل کرده و نیروهای کار را به مرخصی بدون حقوق فرستادند که به هیچوجه قابل توجیه و قانونی نیست. هیچ کارفرمایی حق ندارد یکطرفه کارگر را در این شرایط خانهنشین کند و حقوق و مطالباتش را ندهد مگر با توافق یکدیگر این اتفاق بیفتد.
اصلانی ادامه داد: اگر حقیقتا کارگران در این مدت دست از کار میکشیدند و تولید را تعطیل میکردند یا مردم همدلی و همراهی خود را نشان نمیدادند چه پیامدهایی به دنبال داشت؟
وی در پایان گفت: امیدواریم که خدماترسانی به مردم و کارگران بیشتر شود. جلوی تورم گرفته و گشایش در امور مملکت ایجاد شود تا کشورمان همواره سرافراز و سربلند و مردم در آرامش و امنیت باشند.
دیدگاه تان را بنویسید