دیروز (چهارم خرداد) جمعی از بازنشستگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که اسفند سال گذشته بازنشسته شده‌اند، در اعتراض به عدم برقراری مستمری و محرومیت از خدمات درمانی بیمه، تجمع اعتراضی ترتیب دادند.

«رحیم میرعبدالله» فعال صنفی بازنشستگان شرکت واحد و عضو اسبق شورای اسلامی کار شرکت واحد در ارتباط با دلایل این اعتراض صنفی به ایلنا گفت: بازنشستگانی که سال‌ها در اتوبوسرانی و بخش فنی شرکت واحد کار کرده‌اند، نسبت به اجرایی نشدن درست قانون مشاغل سخت و زیان‌آور اعتراض دارند.

او افزود: براساس قانون، کارفرما مکلف است در زمان بازنشستگی کارگران مشاغل سخت، بعد از محاسبات ۴درصد سخت و زیان‌آور توسط شعبه تامین اجتماعی، مبلغ آن را پرداخت کند اما شرکت واحد و مجموعه شهرداری هر سال در پرداخت این مبالغ تعلل می‌کنند. بازنشستگانی که اسفند سال قبل بازنشست شده‌اند، هنوز مستمری‌شان برقرار نشده، ضمن اینکه خدمات درمانی بیمه نیز قطع شده و نمی‌توانند از درمان تامین اجتماعی برخوردار شوند.

او با بیان اینکه تامین اجتماعی تا پول ۴درصد و اصلاح عناوین شغلی را دریافت نکند مستمری را پرداخت نمی‌کند، افزود: طبق ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی، این سازمان نباید خدمات بیمه‌ای کارگران را متوقف کند اما متاسفانه به دلیل پرداخت با تاخیر ۴درصد مشاغل سخت، درمان بازنشستگان شرکت واحد قطع شده است. از سوی دیگر شهرداری نیز به قانون تمکین نمی‌کند، در نتیجه کارگران از ترک فعل نهادهای عمومی 

متضرر شده‌اند.

میرعبدالله تصریح کرد: هنوز سنوات بازنشستگان اسفند سال قبل که تعدادشان ۷۵۰ نفر است، پرداخت نشده و ظاهراً به تازگی ۴درصد مشاغل سخت با تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت شده اما هنوز مستمری برقرار نیست و بعید می‌دانیم تا آخر خرداد هم برقرار شود، در نتیجه کارگران حدود ۳ ماه بدون مستمری و حقوق می‌مانند.

به گفته این فعال صنفی، شهرداری تهران در بدعتی غیرقابل قبول، مطالبات بازنشستگی کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند در نتیجه زندگی کارگران با مشکل مواجه می‌شود.