غرش امین میرزازاده در روز پرالتهاب کاروان ایران؛

طلوع طلایی

نگار رشیدی 

روز یازدهم بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶، روزی پر از بیم و امید، اشک و لبخند و البته نبردهای نفس‌گیر برای نمایندگان ورزش ایران در رشته‌های گوناگون بود. در روزی که بسیاری از ورزشکاران شایسته کشورمان برابر رقبای سرسخت و آماده آسیایی متوقف شدند، این تشک کشتی فرنگی و دلاوری یک پهلوان سنگین‌وزن بود که آبروداری کرد و تنها مدال روز یازدهم، آن هم از خوش‌رنگ‌ترین نوعش را برای ایران به ارمغان آورد. کاروان ورزشی ایران در یازدهمین روز این مسابقات (چهارشنبه هشتم مهر) با تکیه بر بازوان توانمند امین میرزازاده، موفق شد یازدهمین مدال طلای خود را دشت کند. با ثبت این نتیجه، مجموع مدال‌های کاروان ایران در پایان روز یازدهم به عدد‌۳۹ رسید که شامل ۱۱‌مدال طلا، ۱۶‌نشان نقره و ۱۲‌مدال برنز می‌شود. اما در گذرگاه این روز پرحادثه در ناگویا چه داستان‌هایی رقم خورد؟

همه نگاه‌ها و امیدها به سالن مسابقات کشتی دوخته شده بود. امین میرزازاده، ملی‌پوش پرقدرت وزن ۱۳۰‌کیلوگرم کشتی فرنگی ایران، امید اول کاروان برای شکستن طلسم بی‌مدالی در روز یازدهم به شمار می‌رفت. او پس از استراحت در دور نخست مسابقات، با صلابت کامل وارد میدان شد و در مرحله یک‌چهارم نهایی برابر مورات بوتویف، کشتی‌گیر اهل قرقیزستان قرار گرفت. میرزازاده در این دیدار با یک نمایش بی‌نقص، هجومی و کاملا برتر، توانست حریف خود را با نتیجه قاطع هفت بر صفر در هم بشکند و برای رسیدن به سکوی قهرمانی خط و نشان بکشد. اما نبرد در مرحله نیمه‌نهایی، داستانی کاملا متفاوت و پرگره داشت. رویارویی با لینگ ژه منگ از کشور چین، به یک رقابت فرسایشی تبدیل شد. در نهایت این مبارزه حساس با تساوی یک-یک خاتمه یافت، اما نماینده شایسته ایران موفق شد پیروز این نبرد لقب بگیرد و با شایستگی گام به دیدار نهایی بگذارد. در ایستگاه پایانی، میرزازاده به مصاف رافائل سیتسوالشویلی از ازبکستان رفت. در یک نبرد تماشایی، ملی‌پوش کشورمان با اجرای دقیق تاکتیک‌ها توانست با نتیجه سه بر یک از سد حریف ازبکستانی خود بگذرد و صاحب گردن‌آویز طلا شود. میرزازاده با شکست تمامی رقبایش بر بام آسیا ایستاد و یازدهمین طلای کاروان را به نام خود ضرب کرد.

متاسفانه شانس با دیگر فرنگی‌کاران ایران یار نبود. در وزن ۸۷‌کیلوگرم، غلامرضا فرخی که عنوان قهرمان سال ۲۰۲۵ جهان را یدک می‌کشید، در مرحله یک‌هشتم نهایی در دیداری نزدیک با نتیجه ۶-۶ مغلوب شمیل اوژایف از قزاقستان شد. فرخی برای حضور در جدول رپه‌شارژ (شانس مجدد) منتظر صعود حریفش به فینال ماند، اما با شکست این فرنگی‌کار قزاق در نیمه‌نهایی مقابل نماینده قرقیزستان، شانس ادامه رقابت از فرخی سلب شد و او از مسابقات حذف گردید. داستان محمدجواد رضایی در وزن ۶۷‌کیلوگرم هم دست‌کمی از یک تراژدی نداشت. او در مرحله یک‌هشتم برابر میرژان شرماخانبت، دارنده مدال برنز جهان از قزاقستان روی تشک رفت. رضایی در وقت اول طوفانی ظاهر شد و با نتیجه پنج بر صفر پیش افتاد، اما در پایان با نتیجه تلخ ۱۴ بر پنج مغلوب شد. با شکست شرماخانبت در نیمه‌نهایی برابر حریفی از ژاپن، رضایی نیز شانس رپه‌شارژ را از دست داد و با مسابقات وداع کرد. در رشته جودو هم اتفاقات به سود نمایندگان ما رقم نخورد. ابوالفضل محمودی در وزن ۶۶-‌کیلوگرم در یک‌هشتم نهایی مقابل کیم چان نیونگ از کره‌جنوبی با دریافت سه اخطار (هانسوکو) و اخراج از تاتامی، نتیجه را واگذار کرد و حذف شد. مهسا شکیبایی در وزن ۵۲-کیلوگرم بانوان نیز در همین مرحله برابر مدینا قربان‌زودا تاجیکستانی ایپون شد و از صعود بازماند.

تیم میکس تیراندازی ایران با ترکیب مرضیه پرورش‌نیا و محمد بیرانوند، دست به کار بزرگی زد. در دور مقدماتی، پرورش‌نیا امتیازات ۲۵، ۲۰ و ۲۴ و بیرانوند امتیازات ۲۲، ۲۳ و ۲۴ را در سه راند ثبت کردند. تیم میکس ایران با کسب مجموع ۱۳۸‌امتیاز پس از چین و قطر در رده سوم دور مقدماتی قرار گرفت و برای نخستین‌بار در تاریخ این رشته راهی فینال بازی‌های آسیایی شد. در رقابت‌های فینال، تیم ایران در جدال با چین، قطر و هند موفق به کسب ۱۲‌امتیاز شد و با قرار گرفتن در رده چهارم، از کسب مدال بازماند.

تیم والیبال ساحلی ایران متشکل از عباس پورعسگری و علیرضا آقاجانی در مرحله یک‌چهارم نهایی به مصاف قطر رفت. تیم قطر که سابقه قهرمانی در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ را در کارنامه داشت، توانست با نتیجه دو بر صفر (۲۱ بر ۱۳ و ۲۲ بر ۲۰) ایران را شکست دهد و نمایندگان ما از صعود به نیمه‌نهایی بازماندند.در رشته پدل، روزی پرنوسان را شاهد بودیم. تیم دونفره مردان (حامی گلستانی و آریا روغنی) با نمایشی مقتدرانه تیم هنگ‌کنگ را با نتیجه دو بر صفر (۶-۱ و ۶-۰) شکست داد و به یک‌چهارم نهایی رسید. در بخش بانوان، تیم صحابه فرد و زهرا کهریزی در یک‌هشتم نهایی برابر اندونزی با نتیجه دو بر صفر (۶-۳ و ۶-۱) شکست خورد و کنار رفت. اما دیگر تیم دونفره بانوان با ترکیب صبا نجفی و ندا محمدتقی‌پور با برتری دو بر یک مقابل مالزی، جواز صعود به مرحله یک‌چهارم نهایی را به دست آورد. در مسابقات تنیس، تیم دونفره بانوان ایران با ترکیب مشکات‌الزهرا صفی و ماندگار فرزامی در دور دوم برابر تیم قدرتمند ژاپن به میدان رفتند و با پذیرش شکست دو بر صفر (۶-۰ و ۶-۰) از دور رقابت‌ها حذف شدند. روز یازدهم بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ با تمام فراز و نشیب‌هایش به پایان رسید و درخشش امین میرزازاده به عنوان نقطه عطف کاروان، بار دیگر ثابت کرد که ورزش ایران در آوردگاه‌های حساس، همواره ستارگانی برای درخشیدن در آستین دارد.